Něco se bohužel nepovedlo. Zkuste to prosím znovu
Děkujeme za Vaše přihlášení k odběru newsletteru. Potvrzení včetně slevového kódu už míří do Vaší e-mailové schránky.
Výhody s newsletterem

Novinka v Ostravě: Proleťte se simulátorem L-410 Turbolet

Seznamte se s L-410 Turbolet

Historie L-410 sahá až do 60. let 20. století, kdy započal vývoj tohoto letounu v československé letecké továrně LET Kunovice. Iniciátorem výroby byla sovětská letecká společnost Aeroflot, která hledala náhradu za letoun Antonov An-2. První let na sebe nenechal dlouho čekat a tak se prototyp s označením XL-410 poprvé vznesl k oblakům už 16. dubna 1969.

L-410 Turbolet je celokovový vrtulový hornoplošník vybavený zatahovacím podvozkem. Je mimořádně spolehlivý a bezpečný, a to i v extrémních klimatických podmínkách. Používá se ve více než 60 zemích na pěti kontinentech, přičemž nejvíce jich létá v Rusku, dále v Africe, jihovýchodní Asii, Jižní Americe a Evropě. Od roku 1969 bylo vyrobeno více než 1 200 kusů a je dostupný v mnoha modifikacích.

 

 

Kde ho můžete potkat

Letoun je provozován jako civilní letadlo komerčními leteckými společnostmi, vládními agenturami, armádou i leteckými kluby. Představuje ideální kombinaci vysokého výkonu a ekonomického provozu pro přepravu osob a nákladu na krátké a střední tratě.

Dnes můžeme L-410 Turbolet znát nejčastěji jako letoun používaný pro tandemové seskoky. Dokáže pohodlně pojmout až 17 osob a rychle vystoupá až do výšky 7 kilometrů. Nově se s ním však můžete kromě seskoků seznámit blíže také jako účastník letu simulátorem L-410. Na ostravském letišti Mošnov na vás čeká plně vybavený kokpit, kde si v roli pilota vyzkoušíte, jak se tento legendární přístroj ovládá, jak se řeší katastrofické scénáře nebo jak se přistává na těch nejznámějších světových letištích. V Ostravě a celém okolí jde navíc o jediný veřejně přístupný simulátor, tak si to nenechte ujít :-)

Provoz zážitku zahajujeme už v únoru 2023! Poukaz na let simulátorem L-410 Turbolet ovšem můžete zakoupit již nyní s upravenou délkou platnosti, a sice 12 měsíců od spuštění simulátoru. 

 

 

 


Zpět na seznam článků

Nakupujte bezpečně online! U nás jednoduše vyberete zážitek, zaplatíte kartou a do 5 minut máte poukaz ve svém e-mailu. Vyřešeno!


Specialista na Letecké zážitky.cz

garance Garantujeme vaši 100% spokojenost

Pokud se rozhodnete zážitek vrátit do 30 dnů od zakoupení, vrátíme vám peníze. Více...

Buďte s námi v kontaktu:

Facebook logo Instagram logo LinkedIn logo

Napsali o nás

MF Plus    Hospodářské noviny    Svět    Deník    Aeroweb    Týden.cz   

© 2009-2024 Mavisys, s.r.o.