Něco se bohužel nepovedlo. Zkuste to prosím znovu
Děkujeme za Vaše přihlášení k odběru newsletteru. Potvrzení včetně slevového kódu už míří do Vaší e-mailové schránky.
Výhody s newsletterem

Střídání obrů

Konec jednoho giganta

Téměř každý letecký fanda zaregistroval zprávu o tom, že se do tří let přestane vyrábět vzdušný kolos Airbus A380. Není ale třeba smutnit, že byste přišli o pohled na tyto impozantní stroje. Airbusy A380 budou brázdit naše, a i další nebe ještě minimálně jednu dekádu.

letadlo první let Airbus A380

27. dubna 2005 - první let letouny Airbus A380

Nový obr se chystá

Pro milovníky obřích strojů máme dobré zprávy, protože zanedlouho se s největší pravděpodobností do vzduchu dostane ještě větší letadlo. Je pravdou, že bude létat jenom v USA a jen občas, ale i tak překoná rozpětí křídel A380 o víc než 37 metrů!
Tento stroj má dva trupy, naložené bude vážit 600 tun, rozpětí křídel má 117 metrů a nebude vozit cestující, ale rakety a raketoplány a jmenuje se „Stratolaunch.“

Letoun Stratolaunch
Stratolaunch na základně v Mojavské poušti

Jak už Vám jeho jméno, a možná i tvar letadla, napovídá, jedná se o platformu, která vynese do stratosféry raketu, kterou následně vypustí a ta po zážehu vystoupá na oběžnou dráhu mnohem levněji, než by tomu bylo při startu ze země.
Stratolaunch se vyvíjí od roku 2010, momentálně má za sebou pojezdové zkoušky a první let by se měl uskutečnit v první půlce tohoto roku.

Stratolaunch jde na start

Během pojezdových zkoušek se hnal Stratolaunch po dráze dvosetkilometrovou rychlostí

Samozřejmě budeme vše bedlivě sledovat a bude-li první let přenášen živě, včas Vás upozorníme na našem Facebooku. Zatím si tak vychutnejte pohled na tento obdivuhodný stroj a chcete-li si užít prve zmíněný Airbus A380, klidně si ho můžete vyzkoušet pilotovat na našem simulátoru.


Zpět na seznam článků

Nakupujte bezpečně online! U nás jednoduše vyberete zážitek, zaplatíte kartou a do 5 minut máte poukaz ve svém e-mailu. Vyřešeno!


Specialista na Letecké zážitky.cz

garance Garantujeme vaši 100% spokojenost

Pokud se rozhodnete zážitek vrátit do 30 dnů od zakoupení, vrátíme vám peníze. Více...

Buďte s námi v kontaktu:

Facebook logo Instagram logo LinkedIn logo

Napsali o nás

MF Plus    Hospodářské noviny    Svět    Deník    Aeroweb    Týden.cz   

© 2009-2024 Mavisys, s.r.o.