Něco se bohužel nepovedlo. Zkuste to prosím znovu
Děkujeme za Vaše přihlášení k odběru newsletteru. Potvrzení včetně slevového kódu už míří do Vaší e-mailové schránky.
Výhody s newsletterem

Světová letiště pro začátečníky: Kam si zaletět v leteckém simulátoru?

Pokud se chystáte na svou první návštěvu leteckého simulátoru, možná už přemýšlíte, na jaká letiště se proletět. Během letu v simulátoru vás totiž čekají mimo samotného pilotování ve vzduchu také výzvy v podobě vzletu a přistání. Každé letiště má samozřejmě svá specifika a podle nich liší jejich náročnost. Pro začátečníky je ideální vybrat letiště, která nabízejí přívětivé podmínky a vyžadují jen jednoduché manévry. Vybrali jsme tři taková, která si zaručeně užijete i když usednete do kokpitu vůbec poprvé v životě. Už teď se ale můžete těšit na připravovaný druhý díl o na letištích, na kterých se při přistání nejspíš trošku zapotíte! 

Letiště Sedona (KSEZ) v Arizoně, USA

 
Arizonské letiště v Sedoně vás bude bavit, ale zároň má vhodné začátečnícké podmínky:
 

• Dostatečně dlouhá přistávací dráha
Letiště Sedona má relativně dlouhou přistávací dráhu, což je pro začátečníky výhodné. Díky tomu mají piloti více prostoru a času na správné nastavení rychlosti a výšky během přistání. Tím se snižuje riziko neúspěšného přistání a umožňuje začátečníkům postupně získávat důvěru a zlepšovat své dovednosti.

• Přehledná okolní scenérie
Okolí Sedony je známé pro svou malebnou krajinu. Horizontální terén a rozlehlé planiny začátečníkům usnadňují navigaci a orientaci a zároveň poskytuje krásný vizuální zážitek během letu. Letiště je obklopeno nádhernými horami a kaňony.

• Přívětivé povětrnostní podmínky
Sedona nabízí zpravidla příznivé povětrnostní podmínky. Stabilní počasí, nízké turbulence a většinou jasné nebe usnadňují začátečníkům udržovat kontrolu nad letadlem a soustředit se na své dovednosti. Tím se snižuje stres spojený s náročnými povětrnostními podmínkami a dává prostor pro zlepšování.

Scenérie v okolí letiště Sedona
Scenérie v okolí letiště Sedona

Letiště Princess Juliana (TNCM) na ostrově Svatý Martin v Karibiku

 
Toto letiště se pyšní hned několika vlastnostmi, díky kterým si pilotování při první návštěvě simulátoru zamilujete: 
 

• Ikonické přiblížení přes pláž Maho
Jednou z největších atrakcí tohoto letiště je nezapomenutelné přiblížení přímo nad pláží Maho. Přistávací dráha je dostatečně dlouhá a přímá, což dává pilotům více prostoru pro správné nastavení rychlosti a výšky. Tato zkušenost v leteckém simulátoru je nejenom vzrušující, ale také naučná a umožní začátečníkům zlepšit svou přesnost a kontrolu nad letadlem.

• Přehledná scenérie a exotické prostředí
Letiště Princess Juliana je obklopeno nádhernými karibskými plážemi a tyrkysovým mořem, což vytváří doslova kouzelnou scenérii. Pro začátečníky je přehlednost okolí důležitá, a to právě na tomto letišti najdou. Piloti zde mají možnost lépe vnímat své okolí, což usnadňuje navigaci a zvládání manévrů. Pohled na krásné pláže a palmové stromy je navíc příjemným bonusem.

• Možnost procvičování dovedností
Letiště Princess Juliana poskytuje začátečníkům skvělou příležitost procvičovat přistávání a odlety. Díky dostatečné délce přistávací dráhy a relativně přímému přístupu mají piloti více času a prostoru na zvládnutí správných technik. Opakované simulované lety na tomto letišti pomáhají začátečníkům vyvinout jistotu ve své pilotážní dovednosti a naučit se koordinovat různé aspekty letu.

Přistání letadla nad pláží Maho
Přistání letadla nad pláží Maho

Letiště Denver International Airport (DEN) v Coloradu, USA

 
Skvělá volbou pro začínající piloty v leteckém simulátoru z několika důvodů:
 

• Dlouhá přistávací dráha
Letiště DEN disponuje jednou z nejdelších přistávacích drah na světě. Poskytuje proto větší manévrovací prostor a čas pro správné nastavení rychlosti a výšky při přistání. To umožňuje začátečníkům lépe se připravit na přistávací manévr a získat jistotu v provedení.

• Přehledná infrastruktura letiště
Letiště DEN je dobře organizované a má přehlednou infrastrukturu, což je pro začátečníky v leteckém simulátoru velkou výhodou. Přesné a snadné orientování na letišti umožňuje pilotům zaměřit se více na provoz letadla a manévry, místo aby se zbytečně zatěžovali složitým uspořádáním letiště.

• Různorodost provozu
Letiště DEN je jedním z nejrušnějších letišť v USA a obsluhuje různé druhy letadel. Díky tomu mají začínající piloti příležitost poznat a procvičit si různé letové postupy a reakce na provoz letadel různých velikostí a kategorií. Tímto způsobem se začátečníci mohou lépe připravit na různé situace, které mohou v provozu potkat.

Západ slunce na letišti v Denveru
Západ slunce na letišti v Denveru

Připraveni? Vyberte si zážitek v leteckém simulátoru podle přání a jdeme na to!


Zpět na seznam článků

Nakupujte bezpečně online! U nás jednoduše vyberete zážitek, zaplatíte kartou a do 5 minut máte poukaz ve svém e-mailu. Vyřešeno!


Specialista na Letecké zážitky.cz

garance Garantujeme vaši 100% spokojenost

Pokud se rozhodnete zážitek vrátit do 30 dnů od zakoupení, vrátíme vám peníze. Více...

Buďte s námi v kontaktu:

Facebook logo Instagram logo LinkedIn logo

Napsali o nás

MF Plus    Hospodářské noviny    Svět    Deník    Aeroweb    Týden.cz   

© 2009-2024 Mavisys, s.r.o.