Něco se bohužel nepovedlo. Zkuste to prosím znovu
Děkujeme za Vaše přihlášení k odběru newsletteru. Potvrzení včetně slevového kódu už míří do Vaší e-mailové schránky.
Výhody s newsletterem

Tři výhody letů mimo hlavní sezónu

Slýcháme to u nás při komunikaci se zákazníky poměrně často „Raději bych letěl/a v létě, až bude hezké počasí“, jenže v letectví to s tím počasím není tak jednoduché a velké teplo je často spíš na škodu. Jaké výhody má tedy vyhlídkový let nebo pilotování letadla na zkoušku v chladnějších měsících?

Podzimní krajina z letadla

Ta pohoda  

V létě do kabiny pálí celý den slunce, a pokud se třeba protáhne čekání na start, promění se kabina ve skleník. Za letu už je to samozřejmě lepší a ochlazuje Vás proudící vzduch z okének, ale teplo je i tak a pokud třeba občas trpíte nevolností, v příliš teplém prostředí se tento problém násobí. Nic z toho Vás v chladných měsících nepotká. Kabina letadla je vyhřívaná a teplotu tak regulujete mnohem snáz. V chladnějších měsících nehrozí ani silné termické proudění, které dokáže občas s posádkou pěkně zaházet. Krom toho, jak jsme již psali, většina zájemců o let chce létat v „krásném“ počasí a v měsících podzimu, zimy a jara je tak mnohem volněji a mnohem snadněji seženete termín letu přesně podle Vašeho přání.

Podzimní západ slunce z letadla

Ten výkon

S chladným vzduchem souvisí i výkony motorů a vztlak. Studený vzduch je hustší, takže do motoru se dostává více kyslíku a motory tak fungují mnohem lépe. Stejně tak se díky hustému vzduchu mají křídla o co opřít a třeba ke vzletu pak letadla nepotřebují tak dlouhou dráhu jako v létě. Chladný vzduch má technika ráda. Pokud si tak budete chtít sami vyzkoušet pilotování třeba u zážitku pilotem na zkoušku, můžete dostat z letadla maximum.

Ty panoramata

Je to pravda pravdoucí, krajina je nejkrásnější při nízkém slunci, kdy stíny a naoranžovělé paprsky slunce, někdy dokonce i v kombinaci s lehkým oparem, vykouzlí neuvěřitelné scenérie.

V létě se brzo rozednívá a velmi pozdě stmívá, takže chcete-li si užít hru stínů nízkého slunce, nezbývá, než si na vyhlídkový let pořádně přivstat. Během léta s Vámi pak v tyhle hodiny ani nikdo nepoletí, protože i piloti jsou jen lidi a mají občas padla:-)

Od podzimu do jara je slunce nízko prakticky celý den. K tomu si připočtěte barevnou přírodu podzimu, kouzelné bílo zimní krajiny nebo pomalu se probouzející zeleň brzkého jara a o nezapomenutelný výhled je postaráno.

 

Už nám věříte, že udělat občas něco jinak stojí za to?:-)

Jestli Vás myšlenka na Vyhlídkový let nebo Pilotem na zkoušku a výjimečné pohledy v méně tradičním termínu láká, pojďte do toho!


Zpět na seznam článků

Nakupujte bezpečně online! U nás jednoduše vyberete zážitek, zaplatíte kartou a do 5 minut máte poukaz ve svém e-mailu. Vyřešeno!


Specialista na Letecké zážitky.cz

garance Garantujeme vaši 100% spokojenost

Pokud se rozhodnete zážitek vrátit do 30 dnů od zakoupení, vrátíme vám peníze. Více...

Buďte s námi v kontaktu:

Facebook logo Instagram logo LinkedIn logo

Napsali o nás

MF Plus    Hospodářské noviny    Svět    Deník    Aeroweb    Týden.cz   

© 2009-2024 Mavisys, s.r.o.